Kontakt

Studio CHARISMA
Pospíšilova 341
Hradec Králové 3
50003
Martina Šteiner Hrtánková
Tel: 604 571 732

m.hrtankova@email.cz

Prodlužování řas

19.02.2017 08:17

Při této technologii se lepí jednotlivé syntetické řasy LuXLash na přírodní řasy. Jedná se o řasy vyrobené z hypoalergenního monofilu s přídavkem syntetiky nebo hedvábí.

Tyto syntetické řasy mají různé délky a tip zatočení, proto sou vhodné pro jakýkoli typ přírodních řas. Právě rozmanitost jejich provedení zaručuje vhodné prodlužení přesně pro Vás.

Přirozené řasy rostou a obměňují se. Jakmile řasa vypadne, uvolní se s ní i řasa syntetická – prodloužená. Na tomto místě poté vyroste nová, která se při doplnění opět prodlouží.

Technika se provádí pomocí speciálního lepidla – adhesiva, proto jsou takto prodloužené řasy k nerozeznání od přírodních. Speciální lepidlo vytváří velmi odolné, flexibilní a dlouhotrvající spojení. Díky tomu se můžete bez obav věnovat svým aktivitám a sportu.

Tento způsob prodlužení nezatěžuje řasy přírodní, které projdou svým cyklem růstu až do vypadnutí a následně se obmění. Ty se při doplnění opět prodlouží. Adhesivum je hypoalergenní! Používaná lepidla mají veškeré certifikáty a jsou schváleny EU. Vzhledem k tomu, že lepidla nejsou prodejná osobám bez odborného proškolení, není nutné se jejich použití obávat, protože nedojde ke kontaktu s očima ani očním okolím.

Jak probíhá aplikace?

Aplikace se provádí v lehu na lehátku, kdy je spodní víčko překryté ochranným gelovým polštářkem, který zároveň slouží jako výživa pro oční okolí. Oči jsou zavřené. Na přírodní řasy se postupně nalepují jednotlivě syntetické řasy různých délek a síly.

Aplikace je relaxační a zcela bezbolestná!

Používané LuXLash lepidlo u většiny klientek nevyvolává alergické reakce, ani nedráždí.

V nabídce máme také LuXLash lepidlo pro citlivé oči.

Pokud má klientka citlivé oči a sklony k alergiím, doporučujeme nejprve provést test citlivosti, kdy aplikujeme pouze několik řas a v případě, že dojde k alergické reakci, odstraníme je šetrným odstrańovačem.

Prodlužování řas se neprovádí při zánětlivých onemocněních očí, očního okolí nebo spojivek. Je již samou odpovědností a ohleduplností každého s takovým problémem, neroznášet onemocnění, které je vysoce nakažlivé. Pokud trpíte ekzémem v oblasti očního okolí, je zde potřebná léčba, která spočívá v promaštění postiženého místa. Jelikož se na řasové spojení nesmí dostat nic mastného, doporučujeme po dobu léčby vynechat aplikaci řas.

Výhody této metody prodlužování řas

Mezi hlavní rozdíly patří především adheziva – lepidla (jejich složení), typy řas, technika provedení a v neposlední řadě konečný efekt spolu s trvanlivostí.

Při běžných způsobech prodloužení jsou umělé řasy spojeny v jedné linii a lepeny na oční víčko latexovým lepidlem nebo speciálním lepidlem Mastix (jedná se o nalepovací řasy, jaké známe z drogerie). Vznikají nepružné spoje, čímž se tyto způsoby prodloužení stávají vhodné zejména jako doplněk líčení nikoli na trvalé prodlužování řas. Tyto řasy se při odličování odstraňují. Používají na konkrétní příležitost, tedy většinou na jeden den. I ty přirozenější z nich jsou při bližším pohledu patrné. Navíc jsou nevhodné při sportu a jiných namáhavých aktivitách.

                       

 

Dalším způsobem prodlužování řas jsou umělé řasy v trsech. Při trsech na jednu příležitost se lepí trs složený z více umělých řas (cca8) spojených do malého uzlíčku, opět na oční víčko latexovým lepidlem nebo speciálním lepidlem Mastix. Tzv. semipermanentní řasy jsou opět řasy v trsech, ale lepí se speciálním lepidlem zespoda na přírodní řasy. Efekt vydrží pouze 1-2 týdny, protože stačí, aby Vám vypadl jeden trs, a ihned vznikne mezi řasami viditelná mezera, která kazí celkový dojem. Tyto řasy vypadají již na první pohled nepřirozeně. Další nevýhodou je časté nežádoucí vytrhávání přírodních řas.

                       xx Prodlužování řas

Díky metodě LuXLash řasa na řasu dosáhnete řasy k nerozeznání od vlastních a přitom jsou velmi odolné. Řasy LuXLash  jsou velmi přirozené, lehké, pevné a pružné. Proto jejich nošení necítíte, nezatěžují svoji váhou přírodní řasy a tak nezpůsobují jejich předčasné vypadávaní.

Péče o prodloužené řasy

Životnost prodloužených řas můžete výrazně ovlivnit dodržováním několika jednouchých pravidel. Při dodržení těchto pravidel není nutné se vyhýbat jakýmkoli aktivitám, na které jste zvyklá.

·         24 hodin po aplikaci řas se vyhnout kontaktu s vodou (tj. ani se nesprchovat)

·         48 hodin po aplikaci se vyhnout kontaktu s parou (nesaunovat)

·         denně řasy pročesávat speciálním kartáčkem

·         oči a oční okolí odličovat pouze odličovačem na bázi vody nebo gelu (nepoužívat odličovací mléka apod.) a snažit se zabránit kontaktu přípravku s řasovými spoji, ideální je svolit papírové ubrousky nebo buničinu, aby v řasách neulpívali kousky vaty.

·         mechanicky nedráždit prodloužené řasy – nemnout oči, nespat obličejem v polštáři, netlačit silně na řasy při odličování

·         používat pouze řasenku určenou na prodloužené řasy, nepoužívat voděodolnou řasenku!

·         příliš častý pobyt ve vodě (plavání v bazénu nebo v moři) může životnost řas zkrátit

·         životnost řas se dá prodloužit speciálními přípravky

Líčení prodloužených syntetických řas

Syntetické řasy jsou již intenzivně zabarvené a lesklé. Proto líčení řasenkou vůbec není potřeba. Pokud si přesto přejete prodloužené řasy líčit, je nutné zvolit speciální řasenku určenou na prodloužené řasy. Není vhodné používat klasickou řasenku, protože její složení může narušovat řasové spoje a způsobit tak předčasné vypadávaní umělých řas. Nepoužívejte voděodolnou řasenku! A při odličování používejte pouze odličovač na bázi vody nebo gelu. Nepoužívejte odličovač, který obsahuje olej! Všechny nejideálnější výrobky pro domácí péči Vám doporučíme.